Vorm volgt functie

Bij EPHOKAM zijn we aanhangers van de "vorm volgt functie" filosofie. Design moet op de eerste plaats functioneel zijn. Dit is een vaak onderschat deel van duurzaamheid. Bijvoorbeeld: Hoe goed een stoel ook is gemaakt en hoe goed hij ook is beschermd, als hij niet goed zit of er niet goed uitziet gaat hij ook niet lang mee.

Ontwerp naar uw smaak

Wat er goed uitziet is een kwestie van smaak. Wij hebben daar ideeën over, maar uw ideeën - als klant - zijn minstens zo belangrijk. We beginnen altijd met het ontdekken van uw wensen, uw smaak en de mogelijkheden van de plek waar de stukken gebruikt zullen gaan worden. Samen met u zullen we eerste schetsen maken. Als deze u bevallen, gaan wij ze uitwerken in ons CAD systeem en kunnen wij u tekeningen geven die een goede indruk van het nog te maken object geven. Pas als u instemt met het ontwerp, starten wij het productieproces.

Stoeldesign met CAD gereedschap

CAD programma's geven plaatjes van het object nog voordat deze gemaakt zijn. In de stoel zijn contrasterende houtsoorten gebruikt. Herhaling van robuuste hoeken met verschillende spiegelvlakken creëren een stoer en toch verfijnd imago. Deze stoel ziet er verrassend anders uit vanuit verschillende hoeken bekeken.

Maatwerk

De andere pilaar waar goed meubeldesign op gebaseerd is, is ergonomie. Een goede "standaard" stoel kan goed zitten voor 80% van de mensen, maar als je tot de andere 20% behoort, heb je echt een andere stoel nodig. De meeste mensen realiseren zich het belang van op maat gemaakte meubelen niet. Als je eenmaal het verschil ervaren hebt, wil je niets anders meer. Het is het verschil tussen "one size fits all" en maatwerk.

CAD tekening van een bank

CAD impressie van een bank. In de bank zijn stalen buizen gecombineerd met essehouten latten. De herhaling in lijnen, hoeken en de natuurlijke kleuren scheppen een rustpunt dat de levendige houtstructuur in balans brengt. Design met eenvoudige pure lijnen die comfort en schoonheid samenbrengen.