Duurzaam²

EPHOKAM producten zijn zowel duurzaam in de betekenis van "lang meegaan" als duurzaam in de betekenis van "goed voor de planeet". De duurzaamheidsgedachte is een wezenlijk deel van onze filosofie. We willen dat onze kwaliteitsproducten lang meegaan. Een grote levensduur is een van de meest belangrijke factoren voor de duurzaamheid. Hoe langer een product meegaat, hoe beter de "milieuscore". Voor EPHOKAM producten betekent dat , dat de producten langdurig mooi moeten blijven. Normaal wordt hout dat buiten staat binnen een jaar grijs. Door onze unieke behandeling behoudt hout zijn kleur gedurende vele jaren. Zoals u kunt zien hebben we onze producten zowel in het laboratorium als in de praktijk getest. Voor de veldtesten hebben we gekozen voor een zeeklimaat, gehele jaar nat (NL) en voor een mediterraan klimaat, droge zomer (P). Maar ook andere duurzaamheidsfactoren worden door ons meegenomen.

veldtestmonsters

Na een jaar expositie: bovenste rij onbehandeld, onder met Ephokam behandeling; van links naar rechts maple (esdoorn), teak, sipo mahonie.

Onze technologieën maken het mogelijk om hout uit de gematigde streken te gebruiken. Houtsoortenkeuze is echter vooral een kwestie van smaak. Als we tropisch hout gebruiken, zorgen we ervoor dat dit uit duurzaam beheerd bos komt, bij voorkeur met FCS certificaat.

duurzaam meubilair uit duurzaam beheerd bos

Duurzaam meubilair uit duurzaam beheerd bos.

Tenslotte zijn onze behandelingstechnologieën, die het hout UV-resistent en schimmelbestendig maken, gebaseerd op de meest moderne houtmodificatieprocessen.